Welkom op onze website!

Het B(iodiversiteit)-team Oisterwijk is een vereniging van betrokken inwoners die hun deskundigheid inzetten voor behoud en uitbreiding van biodiversiteit. Ons doel is een zo groot mogelijke soortenrijkdom van planten en dieren en een waardevol natuur- en cultuurlandschap in de gemeente Oisterwijk.

Supporter van Deltaplan: Samen voor Biodiversiteit!
Wij onderschrijven de doelstelling en aanpak van het Deltaplan. Als supporter maken we deel uit van een elke dag groeiende beweging voor biodiversiteitsherstel in Nederland. We werken samen aan het verspreiden van kennis over biodiversiteitsherstel waardoor we in onze eigen omgeving meer impact kunnen maken.

Agenda B-team

B-team Oisterwijk heeft haar eerstvolgende vergadering op 19 juni 2023
Heb je items ter bespreking? Mail ze naar info@bteamoisterwijk.nl.

Activiteiten

Geef bomen een stem!

Regelmatig worden onnodig volwassen bomen gekapt in Oisterwijk. Daar willen we wat aan doen. We zoeken Kapwachters die bomen in hun omgeving willen beschermen. 

Aan de slag!

Iedereen weet hoe belangrijk biodiversiteit is. Ga met deze tips zelf aan de slag met het vergroten van biodiversiteit in de je eigen omgeving.

Rondje Tuin!

Wil je weten of jouw tuin voldoende biodivers is? Doe eens een ‘rondje tuin’ met een deskundig lid van het B-team!

Met een ‘rondje tuin’ doe je samen een biodiversiteitcheck:  laat je inspireren door een deskundige blik of laat je verrassen door inzichten die je zelf nog niet had. Wij lopen graag door je tuin om te bespreken wat de mogelijkheden zijn om de biodiversiteit en de duurzaamheid te verbeteren. Hierbij kijken we onder andere naar de soorten en opbouw van de beplanting, hoeveelheid bestrating, manier van onderhoud en aanwezigheid van water.

Een rondje tuin duurt 1 uur en is gratis voor Vrienden van het B-team;  niet-vrienden betalen een klein bedrag.

Ervaring van een Vriend: “Gerien geeft advies op maat met een praktische inslag. Verrassend was het advies om planten te gebruiken met enkelvoudige bloemen. Bij  gevulde bloemen zijn meerdere of alle meeldraden omgevormd tot kroonbladeren en daardoor niet nuttig voor insecten. Ook het advies om soorten die het goed doen in je tuin te behouden of zelfs uit te breiden, sprak ons aan: je hoeft je tuin echt niet helemaal op de schop te nemen om meer biodiversiteit te verkrijgen”.

Interesse? Meld je aan via info@bteamoisterwijk.nl

 

Scroll naar boven