Koninklijke onderscheiding B-teamlid Bert Klerks

4 juli 2020

Bert Klerks, B-team lid van het 1e uur (2006), ontving een welverdiende koninklijke onderscheiding.

Vanaf 2003 is Bert vrijwilliger bij de Wijkraad Waterhoef te Oisterwijk. Hij heeft zich samen met andere B-teamleden ingezet voor een groene school (basisschool “De Tovervogel”) met een mooie tuin, insectenhotels en het betrekken van de kinderen bij de natuur. Ook kent deze wijk een bijzonder project “Groen voor Grijs” waar Bert de trekker van is. Het doel van dit project is meer groen in de wijk wat dan weer zorgt voor een betere kwaliteit van leven voor kwetsbare ouderen. Aanplantdagen, schoffelmomenten, overleg: Bert zet zich hier als vrijwilliger sinds 2014 voor in.

Sinds 2006 is Bert medeoprichter van onze vereniging B-team Oisterwijk waar hij vanaf het begin zich actief inzet voor meer biodiversiteit in Oisterwijk. Hij heeft in 2011 het initiatief genomen voor een unieke en zelfs succesvolle markt: de Biodiversiteitsmarkt van het B-team en wel in zijn geliefde Natuurtheater. In 2019 volgde een herhaling. Bert zet zich in voor het onderhoud (en behoud) van dit bijzondere Natuurtheater.

Maar bood ook samen met meerdere B-teamleden felle tegenstand bij geplande kap van de Vrijheidseik (geplant 1795). Door deze actie staat deze boom, wel in afgeslankte vorm, nog steeds overeind. Daarnaast heeft Bert binnen het B-team een belangrijke rol in het adviseren en stimuleren van inwoners voor het behoud van bomen.

Naast dat Bert (samen met Annie) hun tuincentrum aan de Peperstraat runnen, is Bert ook sinds 2006 medeoprichter en bestuurslid van de Straatvereniging Peperactief te Oisterwijk. Ze geven kennis, tijd en zelfs plantjes beschikbaar, om bij te dragen aan een mooie, groene wijk. Sociale contacten hierbij zijn belangrijk. Ze zijn daarom ook gastheer en gastvrouw voor diverse bijeenkomsten. Of het al niet genoeg is ontvangen en begeleiden ze al ruim 20 jaar, in hun tuincentrum, jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. En dan niet alleen aandacht voor het bijbrengen van kennis van de plantjes, maar ook aandacht voor een luisterend oor en praatje.

Bert, en ook Annie, namens alle B-teamleden VAN HARTE PROFICIAT!