Sneeuwballenactie

Op 31 oktober 2020, werden op 2 locaties in de gemeente Oisterwijk gratis Wollige Sneeuwbalstruiken (Viburnum lantana) uitgedeeld. Op deze mooie herfstdag liep het storm! Ruim voor aanvang stond er al file in de corona-proof ingerichte drive-inlocaties Klein Oisterwijk en Den Oever. Binnen 2 uur waren de 500 planten uitgedeeld.

Het burgerinitiatief 4×1.000 Bomen is gestart onder de Duurzame Energiecoöperatie Haaren. Leden zetten zich actief in voor een klimaatbestendigere, groenere leefomgeving. In de gemeente Oisterwijk worden zij ondersteund door de Koploperstafel en het (B-team)Biodiversiteitsteam. Daarnaast werd deze actie ondersteunt door Streekpark Klein Oisterwijk, kwekerij M. van den Oever in Haaren en Urgenda’s landelijke initiatief ‘Meerbomennu’.

De struiken waren 2 weken geleden opgehaald bij een kweker in Amstelveen die ze zou moeten vernietigen omdat een opdracht was geannuleerd.

Er is ruim € 500,- gedoneerd voor Meerbomennu om meer van dit soort acties te kunnen uitvoeren. Veel tuinliefhebbers vervingen dezelfde dag nog tegels voor groen. Daarnaast ontstond er een prachtig “sneeuwbaleffect” door aanmelding van nieuwe vrijwilligers en grondeigenaren die zich komende winter inzetten voor een nóg groenere gemeente.

Scroll naar boven