Uitnodiging GLOBAL GOALS 21 november 2019

21 november, Tiliander vanaf 19.30 uur

“De global goals van de Verenigde Naties maken ons bewust van het ‘ecosysteem’ waar we onderdeel van zijn.”
Om invulling te geven aan deze ambitie is als maatschappelijk initiatief het Global Goals Genootschap Oisterwijk opgericht. Inmiddels zijn er 80 zog. ‘Global Goals gemeenten’ in Nederland. Ook Oisterwijk wil een Global Goals gemeente zijn. D.w.z. dat Oisterwijk de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de V.S. onderschrijft, ook wel de Global Goals genoemd.

In de maand november staan alle bibliotheken in Nederland in het teken van ‘duurzaamheid’ en wordt een avond georganiseerd o.l.v. Rob Wolters (ex directeur European Centre for Nature Conservation), met een lezing van Joop van Hezik (ex wethouder gemeente Oisterwijk en cultuurfilosoof) over biodiversiteit, en een dialoog o.l.v Hans Jägers (emeritus hoogleraar) over de vraag van het GlobalGoals Genootschap Oisterwijk.

“Hoe zorg je ervoor dat duurzaamheid en een Global Goals gemeente niet enkel iets is van ‘de gemeente’, maar juist van ‘de gemeenschap’? Hoe kun je verbindingen tussen bestaande maatschappelijke initiatieven creëren, zodat deze initiatieven elkaar versterken en een ‘dorp in beweging’ rond de Global Goals gecreëerd wordt?” Voor meer info: https://vng.nl/global-goals-gemeenten/de-17-global-goals

Je bent van harte welkom!