Wie helpt mee met ‘Blauw Oisterwijk’?

Heb je ook last ‘hittestress’ of ‘natte voeten’? Maak jij je druk om het veranderende klimaat? Voel je dat je iets wilt doen aan, of beter tégen de effecten van klimaatverandering zoals hitte, droogte en meer neerslag? Dan zoeken wij jou!

Wij zoeken

2 vrijwilligers die zich inzetten voor

het vasthouden van water in de gemeente Oisterwijk

De urgentie om klimaatadaptatie (voorbereiden op het veranderende klimaat) in Oisterwijk op te pakken, is groot. Daarom hebben de gemeente Oisterwijk, Waterschap De Dommel, IVN Oisterwijk en het Biodiversiteitsteam samen nagedacht over hoe dit in onze dorpen te doen. In eerste instantie willen we ons vooral richten op het verbeteren van het vasthouden van water op verschillende locaties in de gemeente Oisterwijk. Het plan is om daar een nieuwe stichting voor op te richten onder de werknaam ‘Blauw Oisterwijk’

Wat ga je doen?

We zoeken twee vrijwilligers die vasthouden van water belangrijk vinden en hier hun schouders onder willen zetten. Deze vrijwilligers vormen het bestuur van de opstartende stichting.

Heb jij affiniteit met en/of kennis van klimaatadaptatie en mogelijkheden om beter water vast te gaan houden in onze gemeente? En wil je je daar samen met eerder genoemde organisaties voor gaan inzetten? We komen graag met je in contact!

 

Reacties

De opstart kan ondersteund worden door Marjo van Gennip en John Vermeer. Zij zullen veel van het administratieve opstartwerk, wat er nu eenmaal bij hoort, oppakken. Zo kunnen de beide vrijwilligers zich vooral op de inhoud en het leuke werk storten.

Heb je interesse of vragen, neem dan contact op met een van ons:

Marjo van Gennip, 06 53 327 691, info@mvgduurzaamperspectief.nl

John Vermeer, 06 12 579 879, VermeerDuurzameDiensten@gmail.com

Scroll naar boven