Week van de Groene Tuin (26 maart t/m 1 april 2024)

Van 26 maart tot en met 1 april is de Week van de Groene Tuin. Het B-team Oisterwijk (Biodiversiteitsteam) ondersteunt dit landelijke initiatief lokaal in de gemeente Oisterwijk. De dorpen Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk zien er redelijk groen uit, maar het kan beter. Want ook bij u in de tuin kan het nóg groener worden!

Op de website van Week van de Groene Tuin staan diverse tips om je tuin, balkon of straat groener, koeler, klimaatbestendiger en biodiverser te maken. Ook in de Oisterwijkse podcast Tuinbroekies van 6 februari jongstleden wordt hier aandacht aan besteedt.

Tuinenroute

Vorig najaar organiseerde het Biodiversiteitsteam een succesvolle open tuinenroute om inspiratie op te doen binnen de gemeente Oisterwijk voor groene tuinen. Daarnaast ondersteunt dit team haar vrienden met tuinadvies op maat. Bovendien zijn op de website en Facebookpagina van het B-team volop praktische tips te vinden. Tevens zet het B-team zich in voor ondersteuning vanuit de gemeente Oisterwijk door deelname aan de landelijke competitie om tegels te verwijderen en te vergroenen. Dit tegelwippen helpt om overtollig water beter af te voeren, geeft meer kleur in de tuin en onder andere voer voor vogels en om hitte te reduceren in de zomer.

Doet u ook mee aan het mooier en leefbaarder maken van uw woonomgeving? Kijk dan op onze website van het B-team Oisterwijk of De Week van de Groene Tuin: https://weekvandegroenetuin.nl

Scroll naar boven