B-team bereikt akkoord over compensatie Tulpenboom

Nu uit twee recente onderzoeken is gebleken dat de Tulpenboom op de Oirschotseweg 15 in Moergestel door ziekte en instabiliteit niet meer te redden is, zijn door het B-team onderhandelingen gestart over compensatie voor dit verlies.

Alleen bij een uitgebreide compensatie, is het B-team nl. bereid haar bezwaar tegen de afgegeven kapvergunning in te trekken.

Na uitgebreid overleg met de projectontwikkelaar en vertegenwoordigers van de gemeente ligt er nu een compensatieplan waar het B-team Oisterwijk mee kan instemmen.

Aan de Oirschotseweg komen vier volwassen bomen. Daarnaast komen er op het terrein zelf nog drie grote bomen. Verder zullen er in Moergestel aan de Vossenhoorn nog zeven zomereiken geplaatst worden. Dit alles op kosten van de projectontwikkelaar.

Uit C02 berekeningen blijkt dat deze bomen samen de verloren gegane CO2 opname van de Tulpenboom ruimschoots zullen goed maken.

Uiteraard hadden wij liever gezien dat de Tulpenboom behouden was, maar dat was na alle beschadigingen geen reële optie meer.

12-01-2024

Scroll naar boven