Onthulling ‘Eekhoorn in het groen’

Op woensdag 13 april om 11.30 uur werd op het Dotterveld, aan de Dotterstraat in Oisterwijk, het kunstwerk ‘Eekhoorn in het groen’ onthuld. Samen met het kunstwerk is er ook een boom geplant.
Het mag inmiddels duidelijk zijn “De natuur heeft ons niet nodig, wij hebben de natuur nodig”.
Het idee van Mainkunstenaars om een geassembleerde eekhoorn te maken is ontstaan tijdens een wekelijks rondje zwerfafval rapen. Marjon en Ien zijn al jaren vrijwillig zapper en daarmee onderdeel van het B-team. Tijdens het afvalrapen vindt het duo wel eens iets dat te bijzonder is om in de gele zak te stoppen. Deze mooie items belanden in een grote bak in hun atelier om daar een bestemming af te wachten. Verschillende stukken zijn zo al verwerkt tot kunst.
Ook in het beeld van de eekhoorn verwerkten Marjon en Ien verschillende gezapte vondsten. Het beeld is op deze manier biodivers op haar eigen manier, het zwerfafval heeft een nieuw leven gekregen. Het werd als het ware een grondstof voor het kunstwerk.
Welke ‘vondsten’ zie jij terug in de eekhoorn?
Een schoenleest (heel kenmerkend voor de eens florerende Oisterwijkse schoenenindustrie) een handrem van een fiets, een kauwgumverpakking, piepschuim, een blikje, een tuinharkje, doppen, bubbeltjesplastic en een prachtig stuk oud ijzer waarvan meteen duidelijk was dat dat de staart moest zijn. In de noot zit een treklipje van een blikje.
Kinderen van BS de Kikkenduut boden hun ideeën om de biodiversiteit in Oisterwijk te verbeteren, aan aan het B-team. Het B-team zal het beste idee belonen.
Scroll naar boven